Zorg Au pair bij een chronische ziekte

24 uur Zorg bij een chronische ziekte

Een chronische ziekte wordt ook wel een langdurige ziekte genoemd. Er zijn verschillende vormen van chronische ziekten zoals bijvoorbeeld Parkinson of dementie. Eventueel bijkomende klachten van deze soorten ziekten kunnen met medicijnen en de juiste zorg wel worden verminderd. Thuiszorg is hier een goede aanvulling op om de kwaliteit van het leven zo makkelijk mogelijk te maken. Hierdoor kunt u blijven doen wat u zelf wilt en helemaal uzelf blijven. Omdat mantelzorgers vaak overbelast worden met het geven van dit soort zorgen raden wij altijd aan om direct te starten met inwonende zorgverlener bij thuiszorg.

 Via Babs Zorg Bureau beschikt u snel over een ervaren en gediplomeerde zorgverlener. Iemand die graag de zorg op zich neemt en bijkomende huishoudelijke taken met plezier uitvoert. Denk hierbij aan het ondersteunen in persoonlijke verzorging, gezelschap bieden alle soorten zorg zijn bespreekbaar. We nemen met u de situatie door en kiezen dan samen op basis van uw wensen en behoefte een passende zorgverlener. 
Afhankelijk van de gekozen oplossing is de zorg altijd beschikbaar. Dus ook s’ nachts wanneer het nodig is. Op basis van uw levensritme en behoeften maken we goede afspraken over de inhoud van het werk en de werktijden.

Toegang tot thuiszorg 

Om bepaalde zorg te kunnen krijgen, heeft  een officiële indicatie of doorverwijzing nodig.  In dit schema ziet u precies welke stappen u moet nemen. Deze krijgt u nadat een deskundige heeft onderzocht of uw hulp nodig heeft en zo ja; hoelang en hoeveel. Dat kunt u doen via u (huis)arts of bijvoorbeeld uw behandelend specialist. 

Leveringsvorm bepalen voor thuiszorg 

Heeft u de indicatie gekregen? Dan kunt u de leveringsvorm bepalen. Dit is simpelweg de manier waarop u de zorg ontvangt. Er zijn twee mogelijkheden: zorg in natura of een persoonsgebonden budget, ook wel bekend als het pgb. 

Thuiszorg via Pgb

Het pgb bestaat uit een geldbedrag waarmee u zelf zorg kunt inkopen. Zo kunt u dus zelf kiezen voor de zorg en de thuiszorgorganisatie. U moet dan met uw hulpverleners een zogenaamde zorgovereenkomst sluiten. In die zorgovereenkomst moet de hulp die u gaat ontvangen en de kosten ervoor worden vastgelegd. Die overeenkomst moet worden goedgekeurd door de Sociale Verzekeringsbank (de Svb, is de overheidsinstantie die belast is met het uitbetalen van o.a. de AOW, kinderbijlage en pgb). Daarna kunt u uw zorgkosten voor de thuiszorg declareren. 

Zorg in natura 

Hierbij krijgt u zorg van een thuiszorgorganisatie waarmee uw gemeente of zorgkantoor een contract heeft. Uw gemeente of zorgkantoor regelt alle administratie. Zelf hoeft u alleen af te spreken hoe u de thuiszorg wilt ontvangen met de zorgorganisatie. 

Kies zorgaanbieder (alleen bij pgb)

Heeft u voor het persoonsgebonden budget gekozen?
Wanneer u een persoonsgebonden budget heeft verkregen is het mogelijk om uw zorg in te kopen via Babs Zorg. Als zorginstelling die bemiddelen bij 24 uurs particuliere thuiszorg voorzien wij u van de zorg die in uw specifieke situatie wenselijk is. Wij zorgen er voor dat u of uw naaste geholpen wordt bij de dagelijkse bezigheden.

Maak direct vrijblijvend huisbezoek afspraak 055- 5347232

Lees wat zorgvragers zeggen over ons

door mvrw. Homayer, Amsterdam

"Thanks Babs Zorg: Frederic and Barbora, all your help over the last 4 years or so, since we first engaged Living Assistance. Your carers and service were exemplary and made mum and dad’s final years easier than ..... "

Share This