Verzekering

Basiszorgverzekering
Onze zorgverleners  zijn altijd inwonend en komen meestal voor 2 of 3 maanden. Als u voor een langer periode kiest  dan moet de zorgverlener  in het GBA worden ingeschreven.
Voor buitenlandse werknemers die in Nederland werken is de Basiszorgverzekering nodig zoals wij die in Nederland kennen.
Met de basiszorgverzekering is de zorgverlener verzekerd voor medische kosten.
Voor de basisverzekering heeft elke volwassene een verplicht eigen risico van €385. Dat betekent dat je de eerste €385 die je aan zorgkosten maakt, zelf moet betalen. Pas daarna betaalt je zorgverzekeraar de kosten. Het eigen risico geldt per persoon en kun je niet met iemand anders delen.
Voordelen basiszorgverzekering:
* U voldoet hiermee voor een deel aan uw zorgplicht,
* U voldoet hiermee aan de eisen van de SVB, CVZ
* Dekking voor bestaande aandoeningen/ kwalen,
* Dekking voor bijvoorbeeld psychische aandoeningen,
* De medische kosten worden door de zorgverlener rechtstreeks gedeclareerd bij de verzekeraar
* Niet of nauwelijks extra kosten indien de zorgverlener zorg toeslag krijgt.
Aansprakelijkheidsverzekering (WA verzekering)
Onze zorg zorgverleners  hebben geen standaard WA verzekering. Indien u dit noodzakelijk acht zult u daar zelf zorg voor dienen te dragen. Het is wel raadzaam.

Aanvragen basiszorgverzekering
Op het moment dat uw zorgverlener in Nederland is dient u haar in te schrijven in de ​​BRP (Basisregistratie Personen, voorheen GBA)​. Het is van belang dat uw zorgverlener bij deze inschrijving een BSN nummer ontvangt! Dit is namelijk nodig om de basiszorgverzekering aan te kunnen vragen. 

Aansprakelijkheidsverzekering (WA verzekering)
Onze kandidaten hebben geen standaard WA verzekering. Indien u dit noodzakelijk acht zult u daar zelf zorg voor dienen te bijdragen. Het is wel raadzaam.

Lees wat zorgvragers zeggen over ons

door mvrw. Homayer, Amsterdam

"Thanks Babs Zorg: Frederic and Barbora, all your help over the last 4 years or so, since we first engaged Living Assistance. Your carers and service were exemplary and made mum and dad’s final years easier than ..... "

Share This